6 de noviembre de 2017

L’entrevista: Adab1ts

“La nostra voluntat és fer créixer un altre model d’economia, volem ajudar a les organitzacions a incorporar la innovació tecnològica”. Klaudia Álvarez i Carles Muiños, fundadors d'Adab1ts.
 
A què es dedica la teva organització?
Oferim serveis de disseny i desenvolupament web i mòbil, i consultoria tecnològica. Desenvolupem tot tipus d’aplicacions com botigues online, web d’esdeveniments... fem coses de diferents complexitats adaptant-nos a allò que cada organització necessita. Per nosaltres és important estar al dia i incorporar la innovació, poder oferir tecnologies del 2017 a les organitzacions de la ciutat, les mateixes que fan servir les gran empreses, perquè puguin aprofitar totes les seves possibilitats. També assessorem organitzacions per millorar el seu funcionament, adequant la seva infraestructura tecnològica i incorporant les noves tecnologies als seus fluxos de treball.
 
Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?
Creiem en un model d’economia socialment responsable: just, sostenible, cooperatiu, transparent, al servei de la vida i del bé comú. Per això apostem per treballar des de l’àmbit tecnològic d’una altra manera, fent una aproximació molt més pedagògica i amb perspectiva de gènere. I fent ús de programari lliure, clar, doncs la sobirania no és només una qüestió alimentària, també és tecnològica.
La nostra voluntat és fer créixer aquest altre model d’economia ajudant a les organitzacions a superar l'escletxa digital i facilitant la incorporació de la innovació tecnològica. D’aquesta manera amb la nostra feina contribuïm a que les organitzacions puguin dur a terme millor els seus projectes transformadors.
 
De què us serveix  formar part de la xarxa B+S? Què trobeu a faltar, com la milloraríeu?
D’una banda és una bona font d’informació sobre el que es cou a la ciutat a nivell de sostenibilitat, i d’altra, segurament la més important, ens permet enxarxar-nos, entrar en contacte amb d’altres organitzacions amb les que compartim valors i amb les que poden sorgir col·laboracions. Potser estaria bé tenir una eina online que ens permetés comunicar-nos i fer xarxing més enllà de trobades puntuals, doncs la web és informativa però no permet interacció.
 
Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina? 
El que més satisfaccions ens dona és poder incidir en la transformació de les relacions socioeconòmiques, ajudar a les organitzacions socials posant al seu abast tot el potencial de la tecnologia. I poc a poc poder anar canviar la percepció sobre la tecnologia, que encara és un alien a molts espais.
 
Quins 3 objectes o recursos t’enduries a un planeta per descobrir? 
Que difícil! Segurament un mix entre objectes pràctics com eines per potabilitzar aigua o fer foc, i també alguna cosa que ens recordés d’on venim i què és important, com "El Petit Príncep".


No hay comentarios: