2 de abril de 2018

Entrevista: Holon

“Hem de posar la vida pròpia i la dels altres al centre dels nostres projectes”. Adrià Garcia, de l’empresa Holon.
Per què ha d'existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?
Holon existeix perquè les organitzacions que estan liderant la transició a la sostenibilitat arribin a tots els públics, per esdevenir la norma a través del disseny i deixar de ser l'opció marginal de les persones més conscienciades. En termes concrets, ens dediquem al disseny estratègic. Treballem amb l'organització per entendre quin és el problema a través de la recerca en disseny i desenvolupem després la implementació. Hem treballat amb corporacions internacionals líders en matèria de sostenibilitat, com Interface Inc. o UN Environment, així com amb cooperatives locals com La Borda SCCP.
De què us serveix formar part de la xarxa B+S?
Des dels inicis vam decidir que Holon seria un espai de transformació o no seria, així que el col·lectiu està format per treballar només amb aquelles organitzacions amb qui compartim ideari. La xarxa és l'espai natural on trobar aquesta realitat present i estendre-la, fer-la transversal a través del disseny. A més, ens ajuda a estar al dia del que passa a la ciutat i a inspirar-nos.
Quin seria l'eslògan / notícia que t'agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
Que es parli de vida, i sobretot de la vida de l'altre i com l'integrem amb la nostra. Sento que estem en un moment on els per mi són els principals moviments del s.XX -pacifisme, feminisme i ecologisme- estan convergint. El que tenen en comú, al meu entendre, és que posen la vida pròpia i la dels altres al centre.
Quins tres objectes o recursos t'enduries a un planeta per descobrir?
Et diria que em quedaria per centrar-me a conservar i fer evolucionar els que tinc. I a trobar la manera de divertir-nos fent-ho.


No hay comentarios: